Sabtu, 18 Mac 2017

Berseronok dengan Penggunaan Essential Oil

Terdapat satu trend yang semakin meningkat dalam penggunaan essential oil. Pelbagai produk mandian dalam pasaran kesihatan dan kecantikan memberikan kita idea tentang apa yang pelanggan cari. Bukan selamanya pengguna akan berpuas hati dengan bahan sintetik, tetapi kami mendapati bahawa lebih ramai semakin mementingkan dan memberikan perhatian pada kualiti produk yang mereka beli.

Source: Google Image

Anda juga boleh membuat campuran unik anda sendiri untuk menghasilkan sabun berkualiti, garam mandi, minyak urut, dan krim dengan essential oil. Dengan menggunakan produk yang berkualiti asas (essential oil, minyak pembawa, lilin lebah, sabun, garam, dan krim), anda boleh hasilkan bahan mandian yang menjadi kesukaan anda . 


Apabila anda membeli produk yang sudah siap, ada sesetengahnya mempunyai bahan mungkin terlalu kuat atau terlalu ringan. Sesetengah produk, mereka boleh mendakwa mempunyai tahap tertentu atau kesucian atau pensijilan dan masih tidak berkesan walaupun mereka mendakwa produk
mereka berkesan. Jika anda boleh menghilang kerisauan bakal pengguna, anda mampu mencipta produk kesihatan dan kecantikan anda sendiri.


Produk ini bukan hanya untuk kaum wanita. Lelaki juga boleh menikmati faedahnya, essential oil menyediakan campuran menggoda yang boleh meningkatkan kejantanan dan juga menyediakan keseimbangan emosi. Anda boleh mencubanya dengan minyak yang berbeza dan minyak pembawa untuk mendapatkan campuran yang tepat untuk seseorang yang istimewa bagi anda.

Source: Google Image

Sebaik sahaja anda telah mendapat pengalaman pembelajaran untuk mengeluarkan campuran khas essential oil anda sendiri, anda boleh hasilkan beberapa tambahan dan menggunakannya sebagai hadiah untuk keluarga anda dan orang tersayang. Essential oil boleh digunakan secara bersendirian atau dengan menggabungkan essential oil dengan produk-produk lain yang berguna seperti berus mandi, tuala, peresap, dan lain-lain yang menyebabkan penerima hadiah anda akan menghargainya. 


Anda boleh belajar tentang kesan-kesan perubatan penggunaan essential oil yang penting dan menggabungkan mereka dengan minyak lain atau produk mandian untuk mewujudkan pakej"rasa dingin" atau pakej "Relaxation". Terdapat begitu banyak idea-idea sebenarnya, anda hanya terbatas dari segi idea dalam fikiran sahaja.


Mewujudkan minyak urutan dan produk mandian adalah mudah untuk dilakukan. Perlu diingat bahawa langkah-langkah keselamatan adalah satu kemestian apabila membuat campuran dengan essential oil. Essential oil adalah minyak yang pekat dan boleh menyebabkan kesan fizikal jika tidak digunakan dengan cara yang betul. Penggunaan sarung tangan yang dibeli di kedai ubat adalah lebih baik.

Source: Google Image

Terdapat perbezaan antara minyak wangi dan essential oil. Minyak wangi tidak mempunyai manfaat terapeutik yang sama seperti essential oil hasilkan. Essential oil yang diperolehi dari tumbuhan (sap pokok, daun, kulit kayu, dan lain-lain) manakala minyak wangi dihasilkan oleh wangian sintetik. Manfaat penyembuhan akan hilang jika sifat-sifat asal tumbuhan terjejas.


Sangat mengujakan jika anda mewujudkan campuran baru dan mendapatkan manfaat kesihatan essential oil pada masa yang sama. Anda boleh nikmati dengan mengabungkan campuran yang berbeza aroma dalam pelbagai bahagian di seluruh rumah anda. Anda juga dengan mudahnya dapat mengubah iklim emosi dari bilik semudah menukar rumah anda. 

Source: Google Image

Jom rasai pengalaman manfaat maksimum dari aromaterapi apabila anda wujudkan pengudaraan
yang betul. Masih belum terlambat untuk mewujudkan persekitaran khas anda sendiri. Anda hanya terbatas dengan pelbagai jenis aroma essential oil yang anda miliki!