Jumaat, 31 Mac 2017

Tips untuk Membeli Essential Oil

Jika anda telah belajar sesuatu tentang essential oil, anda mungkin mahu mencuba. Mungkin anda tidak pernah membeli lagi sebelum ini. Pelajari beberapa petua untuk membeli essential oil.


Mungkin perkara yang paling penting yang perlu diingat adalah bahawa sesiapa sahaja, tidak kira siapa mereka, cuba untuk menjual essential oil, dan membuat keuntungan. Tiada masalah jika anda dapat manfaat dari apa yang anda bayar. 

Source: Google Image

Ambil tindakan berwaspada kerana beberapa vendor yang tidak bertanggungjawab akan cuba untuk menjual bahan-bahan yang bukanlah essential oil tulen. Produk essential yang mempunyai label yan disahkan akan menentukan dengan siapa anda berurusan. 


Jika penjual berkata ianya "minyak sama semula jadi" sedangkan ia jelas bukanlah essential oil sebenar yang anda cari. Apabila label memberitahu anda ia adalah "minyak wangi” anda boleh yakin bahawa ia bukan salah satu essential oil tunggal. Pemilihan essential oil ini adalah berkenaan dengan campuran terbaik atau anda tersilap memilih campuran kimia yang teruk.

Source: Google Image

Botol Essential oil juga adalah penting untuk dipertimbangkan. Bekas plastik boleh mencairkan kepekatan essential oil, memusnahkan keberkesanan dan kadang-kadang turut mempengaruhi keselamatan minyak. Botol yang terlalu cerah akan menyebabkan kerosakan pada kualiti essential oil. Cuba dapatkan essential oil dalam botol kaca yang gelap.


Satu perkara yang perlu diperhatikan pada vendor adalah bagaimana vendor membina hubungan pelanggan yang baik. Jika penjual memberikan anda peluang untuk mencuba barangan mereka sebelum anda membeli, ia memberi anda lebih keyakinan bahawa mereka menawarkan produk yang berkualiti. Respon yang sangat bagus, penerangan yang jelas dari vendor dengan anda dalam menjawab segala persoalan dan memberikan maklumat, akan mempamerkan kewibawaan penjual tersebut.

Source: Google Image

Anda perlu diberikan maklumat mengenai essential oil tertentu dan jenis bagaimana yang anda cari. Anda perlu tahu di mana essential oil itu diperbuat dan apa kaedah penyulingan yang telah digunakan. Jika anda tahu semua itu, anda boleh agak harga yang perlu anda bayar.


Apabila vendor menjual semua aroma essential oil pada harga set yang sama, anda akan tahu sesuatu yang tidak kena. Minyak yang diperbuat daripada tumbuhan yang lebih eksotik, atau tumbuh-tumbuhan, memerlukan kos yang lebih. Sama ada vendor akan meletakkan harga yang lebih mahal untuk aroma tertentu, ataupun vendor tidak membekalkan produk yang berkualiti, anda perlu bijak membuat penilaian.


Essential oil digunakan dalam makanan dan minuman, dan industri minyak wangi adalah berbeza dengan essential oil. Minyak wangi biasanya menjalani lebih pemprosesan. Menyebabkan ianya mengurangkan kesan terhadap penyembuhan fizikal atau psikologi. Apabila membuat keputusan essential oil yang anda beli. 


Jika anda sedang berurusan dengan penjual yang baik dan mutu hubungan pelanggan yang baik, anda mungkin akan bersedia untuk membeli. Ambil langkah berjaga-jaga. Jangan beli banyak untuk pesanan pertama anda. Dengan cara itu anda boleh buat penilaian dengan syarikat yang anda berurusan. 

Sama ada anda membeli essential oil anda dalam talian atau di kedai aromaterapi tempatan, anda perlu buat pertimbangan yang baik dalam membuat pembelian anda. Perkara yang paling penting adalah untuk mendapatkan produk yang berkualiti dan berurusan dengan syarikat yang memberikan perkhidmatan pelanggan yang baik.