Khamis, 27 April 2017

3 Cara Mengatasi Stress

Anda sering mengalami stress? 
Tidak tahu caranya menghilangkan stress?

Mudah sahaja, dengan mencuba 3 cara ini, anda mampu mengatasi tekanan yang dihadapi


1) Tidur cukup tidur
Antara cara untuk menghilangkan stress adalah dengan memiliki tidur yang cukup, tidur sekurangnya 6-8 jam sehari. Hal ini bukan sahaja dapat mengimbangi emosi dan mengurangkan stress malahan dapat meningkatkan kesihatan badan anda. Namun anda jangan tidur terlalu lama kerana ia akan mengakibatkan badan anda terasa lesu.


2) Bersenam
Bersenam adalah salah satu cara lain dalam meredakan stress. Dengan bersenam dapat membuang perasaan negatif dan melancarkan peredaran darah anda. Ia juga membuatkan anda lebih semangat dan berfikir secara selesa dalam menyelesaikan masalah.3) Mendengar lagu
Apabila anda mendengar lagu sewaktu menghadapi tekanan, ia dapat memberi perasaan yang selesa pada fikiran dan fizikal anda. Mendengar lagu juga dapat meningkatkan mood anda menjadi lebih baik. Jangan lupa untuk pilih lagu yang bersesuaian dengan anda.


Masalahnya, anda dah guna ketiga-tiga cara di atas dan juga bermacam-macam cara lagi tapi masih tak hilang-hilang juga tekanan anda?Ada cara yang lebih MUDAH & BERKESAN

Gunakan sahaja Ronella Lavender Essential Oil


Ronella Lavender Essential Oil yang 100% berasaskan tumbuhan semulajadi ini memiliki aroma yang menenangkan dan menyegarkan fikiran, serta ia juga membantu dalam meredakan dan meringankan lagi tekanan anda. Anda hanya perlu diffuse sahaja Lavender oil ke udara, dengan menghirup aromanya sahaja ia memberi kesan yang positif ke atas diri anda.


Takder diffuser? 

Anda boleh titiskan jer Ronella Lavender Essential Oil pada tisu & hidu. 
Atau boleh juga kalau dihidu terus dari botolnya. 

Mudah saja!