Ahad, 30 Julai 2017

3 CARA UNTUK LEGAKAN SAKIT-SAKIT DI BAHAGIAN ABDOMEN, CRAMP DAN KEJANG BAGI IBU MENGANDUNG1) Banyakkan duduk dan berehat
Anda boleh cuba hentikan kesakitan itu dengan cara banyakkan berehat dan duduk. Kalau masih rasa sakit, cuba juga untuk banyakkan berbaring ya. Selain itu, untuk aktiviti yang boleh melegakan dengan cara duduk bongkok ke hadapan dengan menghadap belakang sofa.

2) Mengawal pergerakan
Anda boleh cuba mengawal pergerakan dengan bergerak perlahan-lahan dan sentiasa berhati-hati semasa memilih posisi untuk duduk. Boleh cuba tolak punggung ke belakang sebelum hendak berdiri.3) Guna tali pinggang sokongan
Kalau kandungan anda dah terlalu berat, boleh menggunakan tali pinggang sokongan atau pembalut tubular berelastik yang khas digunakan untuk wanita pregnant. Kegunaan tali pinggang ini boleh menampung berat bayi kandungan tu dan boleh mengurangkan tekanan pada otot-otot perut.Memperkenalkan Mommy Relief daripada Ronella yang khas untuk wanita mengandung, fungsi Mommy Relief ni untuk bantu anda yang ada masalah sakit-sakit belakang, kaki cramp dan sakit di bahagian abdomen.

Hanya gosokkan sahaja dibahagian sakit, Mommy Relief boleh bantu legakan dengan selamat tanpa perlu risau kesan bahan kimia, kerana bahan-bahan dalam Mommy Relief ini adalah penggunaaan adunan essential oil yang telah disahkan oleh aromaterapis yang bertauliah.