Jumaat, 28 Julai 2017

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MENGGUNAKAN RONELLA ESSENTIAL OIL.1. Selamat dari Bahan Kimia

Ronella muncul untuk memberikan penyelesaian kepada lambakan produk kosmetik hari ini yang sangat merbahaya dengan bahan kimia. Ramai yang terkesan. Risau kot kita jadi mangsa jugak dengan produk yang beri kesan kepada kulit dan mungkin merosakkan kulit.


Produk Ronella adalah berasaskan Essential Oil, kita semua dah tahu essential oil ni tiada bahan kimia berbahaya dan minyak pati ini jugalah yang terus menjadi end product kepada kita, takder campur lain-lain dah.2. 100% semulajadi
Semua essential oil dari Ronella ada yang dimport dari Indonesia dan Australia, sebab kita yakin ada sesetengah essential oil yang betul-betul berkualiti dan asli adalah berada di negara tertentu.

Pihak Ronella faham kepentingan ini dan tidak hanya mengambil essential oil sebarangan dari kawasan tempatan sahaja. Ada sesetengah essential oil perlukan iklim tertentu yang mungkin tiada di Malaysia.3. Menawarkan blend yang sudah sedia
Di Malaysia, penggunaan Essential Oil ini masih baru dan masyarakat kita masih kurang tahu pasal essential oil ni. Jadi ramai nak guna Ronella ni bila dah faham khasiatnya untuk apa.

Ramai pengguna yang tiada masa untuk mempelajari cara nak buat blend setiap minyak pati yang ada secara berasingan. Jadi Ronella mengambil inisiatif untuk memudahkan and yang nak guna Ronella Essential oil dengan menyediakan produk blend, dicampurkan ramuan dengan essential oil tertentu dalam satu botol dan siap untuk digunakan untuk masalah tertentu.

Buat masa sekarang, blend yang menjadi sambutan hangat dan membantu ramai pengguna ialah Gas-C dan Mommy Relief.4. Proses pembuatan yang teliti
Proses pembuatan produk Ronella lebih berkualiti jika dibandingkan diproses di kilang secara sepenuhnya. Produk Ronella ni menjalani proses separa kilang dan handmade. Sebab ini berpunca ada sesetengah essential oil yang tidak boleh dimasak secara sekali gus dalam kuantiti yang banyak.

Ada juga essential oil yang dihasilkan tanpa membersihkan terlebih dahulu botol kaca dengan cara yang betul, menyebabkan memberi kesan kepada keaslian minyak pati dalam botol tu.5. Formulasi daripada certificate aromatherapist
Untuk mendapatkan sijil aromatepi ini, pemohon mesti melalui fasa pembelajaran secara saintifik, membuat uji kaji dan mendapat info yang tepat tentang kandungan essential oil dan khasiat setiap kandungannya.

Pemohon tidak boleh sembarangan belajar melalui google aje dan mengeluarkan produk ni, sebab itu, sebelum produk Ronella ni keluar, pengasas produk Ronella sudah 'well known' dengan khasiat dan setiap kod essential oil.

Ini yang Ronella tawarkan kepada pengguna.

Jadi tiada sebab untuk anda was-was dengan tahap keselamatan, kualiti dan keberkesanan rangkaian Produk Ronella Essential Oil. Dapatkan daripada saya, Linda Kamal.

Sehingga berjumpa lagi!